Followers

:: kartun kegemaran ::

Assalamualaikum.

Semoga ceria di malam ini. Entri ni mendapat ilham setelah melawat dan mem-follow blog abang Jonni. Blog beliau best. Sebab apa? Pergilah melawat sendiri. Jadi, hari ni nak kongsi kartun kegemaran saya. Dulu-dulu rajin baca majalah macam ujang, gelagat, gila-gila. Buku sekolah malas nak baca. HAHA. Zaman-zaman 90-an. Kakak selalu beli majalah tu. Dan saya selalu melepak dan menempel kat bilik beliau. 

++++++++++++++++++++

Dalam majalah ujang, antara bahagian terakhir ada cerita Blues untuk Aku. Saya suka kartun tu. Smart. Tapi storyline cerita tu dah tak berapa nak ingat dah. Lama sangat dah. Bahagian 'Selangkah ke alam misteri' juga best selain Cupin dan Dicky. 

sumber gambar: blog INI


Alamak! sorry lukisan larut malam. Jadi, sedikit malas dan agak comot. Juga kurang kekemasan. Rambut pun dah macam hantu kak limah dah. Adeh!!! HUHU.

-Adios-

30 comments:

CekbOlat-bOlat said...

komik eh? =="

faizal mohd said...

CekbOlat-bOlat:

Haah. pernah baca tak? :)

Syafiq Ahadin said...

dah tak layan komik. kesian kan sya. asyik ngadap buku dan lappy.

faizal mohd said...

Syafiq Ahadin:

alolo. kesiannya. HAHA
mengadap Fb pon. kan?
:)

Cik Rose Cute said...

Suka jugak kartun tue...dulu selalu beli Ujang hehehe

Abang Jonni said...

Waaaa... samalah kita... minat giler kat Aie tu.. huhuhu

Terima kasih bro... sbb kata blog aku best...
huhuhu.. best ke?
hmmm.. (sambil garu2 kepala)

faizal mohd said...

Cik Rose Cute:

kita sama kak. HAHA. skrg nak baca pon cari yg versi donload. huhu

faizal mohd said...

Abang Jonni:

kartun Aie sangat cantik+smart. :)

memang best. suka layan kartun tu. HAHA.

dhiera said...

pandai jugak melukis ni (kalau lukisan terakhir tu lukisan kamu la). hekhek

FarHANa aZwA said...

wah..pndai melkis? lkis mke kite gak..buleh? haha

c'axoera said...

tingat kat majalah gila2..... :D

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

faizal mohd said...

dhiera:

lukis sendiri la. :)
tenkiu atas pujian. HAHA

faizal mohd said...

farhana azwa:

err.. kena ambik nombor. haha :)

faizal mohd said...

c'axoera:

gila-gila pon best jugak

diana said...

akak cukup suka tengok orang melukis.:)
sebab tu anak akak pun akak
galak kan dia melukis..

CikPuanHaLia said...

salam zirah..
first time masuk.."Hijaunyerrr...'
hehehe..i like green

I follow naaa..

faizal mohd said...

Diana:

bagus kak. melukis boleh mengurangkan stress. hihi

faizal mohd said...

cikpuanhalia:

TQ kak. Nanti saya datang follow smla

Joe_Hans said...

hang lukiska?? hebat!

indoindesign said...

waw blognya keren euy!! ,, ijin follow yak :)

faizal mohd said...

Joe_Hans:

sket2 boleh la. HEHE

faizal mohd said...

IndoInDesign:

keren bangat ke? dipersilakan :)

Cik Lia Lomi said...

wah suka ujang juga!, lukis sendiri ke??.. pandainya.. suka baca cinta 100cm dalam majalah ujang tapi tak sampai habislah..

faizal mohd said...

cik lia lomi:

yup. hihi
dah mcm tajuk cinta 100 ela pulak. :P

Syafiq Ahadin said...

banyaknya komen! rajin BW! hehe!

suzie rahman said...

Wah dulu mnt r kt kartun ujg tu. Lma2 dh tinggalkn sbb xde org bli kn.neway cntik lukisan tu. Hihi

faizal mohd said...

syafiq ahadin:

ko perli aku ek? HAHAHA. :)

faizal mohd said...

suzie rahman:

tu la. dulu ada orang belikan.
tq. hehe :)

SumBody Me.. said...

wah..ko pon pandai mlukis macam pacek jonni jugak?? aku salute la..kalo 2org mcm ko ngn pacek jonni bole jd sifu aku, lepas ni bole la buat komik ke majalah kartun mcm ujang ke plak..heheheheh...

faizal mohd said...

SumBody Me:

boleh la sket2. pakcik jonni dah power. tak setanding beliau. haha.

:: link entri ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...