Followers

:: jalan-jalan redah kawasan ::

Assalamualaikum.

Cuti-cuti sekolah ni, mesti ramai yang ambil kesempatan untuk pergi jalan-jalan kan? Ada yang melancong ke luar negara. Ada yang tak cukup duit macam aku, pergi jalan-jalan dalam negara jelah kan. Kalau aku kaya nanti, baru boleh pergi melancong ke Korea. Syafiq Ahadin nak ikut? Boleh jumpa group popular korea: 2pm. HaHa

++++++++++++++++++

Sebenarnya, bukan melancong sangat pon. Hanya datang melawat keluarga abang yang menetap di Kuantan. Ada dah tempat tinggal free. Makan pun hanya memasak di rumah beliau. Nampak tak? Boleh jimat. HAHA. 

Sampai Kuantan tengahari. Aktiviti pertama: memancing di waktu petang. Sebab abang aku seorang yang gila memancing. Aku pon join la. Memancing di sebatang anak sungai. Umpan guna perut ayam. Nasib bukan perut ayam yang busuk. Kalau tak, mau aku termuntah. HOHO.


+++++++++++++++++++

Aktiviti kedua: melawat zoo mini. Di mana? Aku lupa la. Sorry. HAHA. Ni dah macam rombongan cik kiah je. Tak banyak sangat haiwan di sana. Nama pon zoo mini kan? Pertama kali dapat pegang anak buaya. Tapi takde gambar. Ruginya!


++++++++++++++++

Aktiviti ketiga: berkunjung ke pantai teluk chempedak. Pergi cuci-cuci mata je. Eh. :X Sebab dah petang+angin kuat+ombak besar, jadi tak boleh pergi mandi. Lagipun, memang tak bawak pakaian renang pon. Pakaian renang lah sangat kan. HAHA.


++++++++++++++++++++

Aktiviti seterusnya, plan nak mandi-manda di pantai sepat sebelum pulang. Tapi hujan pulak. Masing-masing kuciwa. HAHA. Makanya, terus saja pulang ke rumah. Tulah! melancong time musim hujan camni, siapa suruh!!!.

-Adios-

16 comments:

Lelaki Ini said...

wah..
ada zoo...
seronok!

Syafiq Ahadin said...

haha! nak jugaaa p koreaaa!!!!! heheeeee~~

dhiera said...

musim2 hujan nak mandi laut??? grrrr....

MaYa MustWany said...

jangan mandi2 laut/sungai time musim hujan ni.bahaya.rugi oo pic ngan anak buaya xde.leh jadi kenangan tuh.xper,mana tahu ada pic ngan buaya besar,jangan lupa tangkap ye.hihihi.(ohh da lama xmemancing)hihi

faizal mohd said...

Lelaki Ini:

mini zoo je. boleh la sekadar datang ambil gambar. HAHA

faizal mohd said...

Syafiq Ahadin:

Ko tu nak gi jumpa SNSD je kan. HUHU

faizal mohd said...

Dhiera:

HEHE. Mengidam nak mandi laut. :p

faizal mohd said...

Maya Mustwany:

Baiklah. :) Tu la. rugi pulak tak ambik. Kalau buaya besar, tak sempat say cheese la jawabnya. :) jom memancing. HEHE

::FAIZ FARISH:: said...

pic 1st tu nice

faizal mohd said...

Faiz Farish:

TQ. :)

Cik Lia Lomi said...

wah, pernah dulu mandi kat teluk cempedak.pastu kan, pastu kan, ada ta*kkkkkkkk..wuekkkk..nasib baik jauh dari tempat mandi kami..geli den..

zareliqa afiqa said...

Gambar pantai tu cantik meyh :)

Cik Lia Lomi said...

Lia tag awak di sini. :)
http://liailnia.blogspot.com/2011/12/segment-santai-blogger-3.html

tapi pasal 'benda' tu tak tahulah sekarang macam mana sebab 'benda' tu dah lama..

faizal mohd said...

cik Lia Lomi:

HAHA. balak terapung tu namanya. Org tu tak sempat nak menahan la tu. Iyerrkkk!!!

faizal mohd said...

zareliqa Afiqa:

Ciptaan ALLAH memang sangat cantik. :)

faizal mohd said...

Cik Lia Lomi:

OK. Akan hadir kemudian. :)

:: link entri ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...