Followers

:: resepi mihun terbaik ::

Assalamua'laikum.

Apa habaq semua. Harap sihat naa! Hari ni aku nak kongsi resepi mihun terbaik. Ha! Kelas kau maria dapat resepi hebat daripada anna olsen. Ouh! tetiba anna olsen masak mee. Padahal masakan dia semua yang sayur-sayuran je.

++++++++++++

Takde la. Hari ni aku mempraktiskan apa yang aku belajar masa hari raya baru ni. Almaklumla, tetamu datang bagi je mihun goreng. Senang je masak mihun ni. Campak itu, campak ini, siap! HaHa. Mesti tak percaya kan? Percayalah~~~ kasihmu lama tersulam. Eh! sesat lagu mak ET kat sini pulak. Ni resepi bujang saje. Daging, fish ball, fish cake tu semua memang takde. Bajet lari nanti. :P 

++++++++++++

Jom! kita layan gambar jela.

:: Bahan - bahan memasak ::

:: Step 1: tumis bawang besar + bawang putih yang telah dikisar ::

:: Step 2: masukkan cili boh + cili sos + kicap ke dalam tumisan bawang tadi ::

:: Step 3: Agak dah pecah minyak, masukkan mihun yang telah direndam dan telur yang telah digoreng hancur. ::

:: Step 4: melangkah ke meja makan untuk MAKAN la. Apa lagi. Jom bedal. :) ::

:: Step 5: bukak mulut anda! Selamat mencuba ye. Resepi bujang jek. ::


-Adios-

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk sedap

faizal mohd said...

nampak je sedap. tapi member try n kata ada rasa. haha :)

IMANSHAH said...

wah, terer ang masak

faizal mohd said...

bro imanshah:

HaHa. boleh la sikit2 yang basic je. :P

:: link entri ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...