Followers

:: Peluang kerjaya. Sila ambil::

Assalamualaikum.


+++++++++++++++

Lepas habis belajar, aku rasa macam nak daftar GSTT la. Mulanya, aku rancang lepas habis master ni, aku nak mohon jadi pensyarah. Aku minat jadi pendidik. Supervisor pernah pelawa, kalau nak jadi tutor atau pensyarah, boleh bagi resume pada beliau sebab beliau boleh suggestkan nama aku pada kawannya di MMU. Peluang tu.

+++++++++++++++

Kemudian aku rasa macam masih kurang layak. Budak-budak sekarang semua cerdik-cerdik kan. Atleast aku ada PhD baru aku rasa layak untuk jadi pensyarah. Then, ada member pelawa kerja research assistant di INPUMA. Beliau juga seorang R.A di sana. Aku minat jugak jadi researcher ni. Tapi memang muntah la nak membaca banyak journal. Sebab azab buat thesis ni pun masih terasa. HaHa.

++++++++++++++

Ni rasa macam nak jadi cikgu pulak. Aku belum pernah mohon DPLI or KPLI. Hanya pernah mohon MARA je tapi tak dapat. Ouh sedih. Pernah pergi temuduga untuk jawatan Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi DH41 tahun lepas. Tapi hanya berjaya sebagai calon simpanan sahaja. Masa tu pon aku masih tahun ke-2 pengajian. Ramai kata kerja GURU stress. Tu aku tau. Apa-apa kerja pun ada stressnya. Jadi suri rumah pun kadang-kadang stress. 

++++++++++++++

 Entahlah. Aku memang tiada perancangan lagi. Nampak macam loserkan? Adeh! bukan loser. Aku suka habiskan satu-satu kerja sebelum involve dalam kerja lain. Tak mahu tergopoh-gopoh. Nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. 


-Adios-


13 comments:

Izzan Zain said...

Try laa apply.ti blh ngajar kt sklh saye....hehe

Izzan Zain said...

Try laa apply.ti blh ngajar kt sklh saye....hehe

Syafiq Ahadin said...

at least try. better try than nothing. :D

faizal mohd said...

izzan zain:

tu lah kak. macam nak try mohon jugak. lepas habes master ni. InshaALLAH. :)

faizal mohd said...

syafiq Ahadin:

inshaALLAH. den torai. hehe :)

asri (asrirayrock) said...

Good Luck....

MaYa MustWany said...

keje semua stress.just bezanya kita sendiri dapat kawal dengan tenang or tak.

faizal mohd said...

asri:

tQ bro. :)

faizal mohd said...

maya mustwany:

setuju! kawalan stress itu penting. kadang2 stress itu perlu jugak. sebagai pendorong.

yen(toka ziizokukuto) said...

terbalik pula kan,,selalu orang pening sebab tiada peluang pekerjaan,,yang ni pening sebab banyak sangat cabangnya pula,, :)

faizal mohd said...

yen:

haha. peluang tu banyak. tapi belum cuba mohon lagi. Aku tak memilih sangat pasal kerja ni. Hehe :)

hyz said...

amboi.. kejap nk jd itu, kejap nak jadi ini.. sila tetapkan matlamat anda ye.. hek3... selamat berjaya

faizal mohd said...

HYZ:

tu lah. belum ada matlamat lagi. haha. btw, tq ek.

:: link entri ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...