Followers

Traveloque: Hutan Lipur Lata Jarum

Assalamualaikum.


Ahad yang lalu, kami sekeluarga ber-travel-loque beramai-ramai ke Lata Jarum.
Lata Jarum terletak di daerah Raub, Pahang dan berdekatan dengan Pulau Chekas. And this is the first time aku menjejakkan kaki ke sana. Alamak! =.='


Pagi Ahad tu sebenarnya hujan. Tapi, disebabkan persediaan telah dilakukan, kami meneruskan saja aktiviti yang telah dirancang tu. Ayam telah sedia diperap untuk dibakar dan makanan telah dimasak. Mau tak mau, terpaksalah. =.='


Lata Jarum I
Lata Jarum II
Lata Jarum III
sumber gambar: Facebook bro Ateh


Air selepas hujan sangat sejuk. Belum masuk sungai dah rasa menggigil. Celup kaki pon jadilah. Sekadar nak rasa je. Nanti terkilan pulak. HAHA. 

8 comments:

Reena Kamarudin said...

lama tak pergi. padahal dekat je dengan rumah nenek aku.

cik_omei said...

hoh..macam cetek je air. jgn kata guna pelampung.kehkehkeh.

faizal mohd said...

Reena Kamarudin:

Ouh nanti pergi leh homestay kat rumah nenek ko plak. hehe

faizal mohd said...

cik_omei:

haha. tu bahagian hilir sungai. hehe. paling dalam pon paras pinggang jek. :)

diana said...

tengok macam deras je air nya..
bahaya tak ??

faizal mohd said...

kak diana:

bahagian atas agak deras jugak la. banyak cerun yg curam. bahagian bawah maybe lebih sesuai untuk budak2 mandi.

Cik Lia Lomi said...

cantik gambarnya!. sekarang cuaca tak menentu..sekejap hujan, sekejap panas..

faizal mohd said...

cik lia lomi:

gambar from facebook abg. :) betul tu. tp tyme panas, dpt berendam memang best. tyme ujan, memerap kat umah je la. hehe

:: link entri ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...